19-10-08

V.V.W. haalt krant!

We zijn goe bezig!

T.T - 2008 - uit de krant - VVW

13:24 Gepost door Mvg, het bestuur. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actueel, krant |  Facebook |

14-10-08

Toegegeven, alle begin is moeilijk!

Toegegeven, alle begin is moeilijk!

De eerste editie van onze vogelbeurs had een aanvang met hindernissen. Anderhalf uur voor tienen waren onze bestuursleden voorzien van alle nodige materialen bij de zaal gearriveerd. Afgesproken was dat de verhuurder tegen 8.30 uur de deur zou komen los maken maar al snel bleek hiervan niks in orde te zijn. Na wat overleg om de laatkomer nog wat tijd te geven besloten we actie te ondernemen en de sleutel dan maar zelf op te halen.

Door dit voorval was het meteen heksen geblazen om de zaal en niet het minst de koffie tijdig klaar te stomen. Het lukte nog op de valreep om de eerste verkoper tijdig een vers bakje negerzweet te schenken. Eens de voorbereidingen erop zaten hoopten we op een redelijk aantal verkopers en eventuele kandidaat kopers. We hadden immers geen inspanningen uit de weg gegaan om zo goed mogelijk promotie te voeren voor deze eersteling.

Blauw Gele Ara

Na een tijdje bleek dat we het moesten stellen met een matige opkomst. De uitgestalde kooien waren wel bevolkt met een gevarieerd aanbod. De parkieten in de minderheid maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de aanwezigheid van een aantal grijze roodstaart papegaaien en een blauwe ara. Onze eigen leden zorgden voor een ruim aanbod van kleurkanaries en postuurvogels in allerlei mutaties en vormen. Ook merkten we enkele best aardige Europese fauna vogels op.

In de loop van de voormiddag was duidelijk gesjacher merkbaar, sommigen deden goed zaken. Na twaalven bleek eens te meer dat de meeste liefhebbers toch echt wel vroege vogels zijn. De handel viel helemaal plat na enen.

Aandachtig kijken en luisteren Voorkeuring - 2003

Sporadisch prikkelde na de noen ons uitgestalde stoepbord nog een passant die dan uit curiositeit eens binnen liep. Tot onze grote spijt verdwenen die verdwaalde toeristen al even snel met de noorderzon als ze gekomen waren. Het was gewoon merkbaar dat hen de affiniteit ontbrak met onze hobby.

Conclusie

Hoewel we besloten gematigd tevreden te zijn met deze gezellige volkse primeur zal het concept moeten worden bijgesteld.

Aan ambitie geen gebrek bij onze bestuursleden, bereidheid om eraan te werken is ook voldoende aanwezig dus zullen we alles nog een keer analyseren, bekritiseren en verbeteren waar mogelijk.

Dankwoord

Hierbij danken we alle verkopers, kopers en bezoekers voor hun aanwezigheid. Uiteraard ook dank aan onze helpers die onze vogelbeurs mee hielpen realiseren.

Het bestuur.

 

23:17 Gepost door Mvg, het bestuur. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vogelbeurs |  Facebook |

03-10-08

Uitnodiging - 1ste VOGELBEURS - 2008

Vogelbeurs - 2008 - mail

Wommelgem, 03 oktober 2008.

Dear bird friends,

Emergency reported:                                              Invitation

 

1ste VOGELBEURS – V.V.W.

 

     Beste leden ik heb de eer U sportief uit te nodigen voor deze openbare activiteit op:

 

 zaterdag 11 oktober 2008

 

van 10.00 uur tot 16.00 uur!

 

     Al wie onze vereniging genegen is wordt vriendelijk verzocht hieraan deel te nemen. Voor hen die een geslaagde kweek achter de rug hebben is dit het moment bij uitstek om hun overtollige vogels van de hand te doen. Laat onze beursbezoekers versteld staan van de kwaliteitsvolle vogels die wij kunnen missen.

     Diegenen die echt niets in de aanbieding hebben raden we toch aan om een bezoek te brengen. Kwestie van wat animo in de zaak te brengen.

     Ongetwijfelt zal er tussen pot en pint over vogels worden gepraat, gediscusieerd en onderhandelt.  Op een frivole manier van man tot man zoals we dat in onze vereniging gewent zijn.

    We kijken alvast uit naar een grote opkomst! Voor alle details zie boven.

 

Do not forget!                                                    

Are there present!

                                              TOT DAN!

Sportieve groeten,

Het bestuur.

22:30 Gepost door Mvg, het bestuur. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vogelbeurs |  Facebook |