18-08-08

NIEUWSBRIEF V.V.W. - 4 - 2008

Nieuwsbrief 4 - 2008

Wommelgem, 06 augustus 2008 

Beste Vogelvrienden,Rozet V.V.W. - 2008

Intro.

ü      Sommigen leden genieten nog van een deugddoende vakantieperiode terwijl anderen stilaan terug op gang komen. Het zal nodig zijn na een afwezigheid het vogelhok serieus onder handen te nemen. Werken geblazen dus! Deze periode van het jaar is voor een vogelliefhebber niet de meest propere. De pluimen stuiven momenteel enorm in het rond. Willen we ons hok terug een beetje zindelijk maken is er geen ontkomen aan, die matrassen wegzuigen! En denk erom, we leerden tijdens de laatste spreekavond…. Juist ja! Alleen de zuigslang is toegelaten op het vogelhok, niet de machine!

ü      Gelukkig begint er hier en daar wat kleur zichtbaar te worden bij de gekweekte kleurkanaries. Hier thuis tonen sommige kanaries reeds een deel van hun definitief kleedje. Het is aftellen naar het eind van de rui, de tijd om een eerste ernstige selectie te maken. Selectie, nodig om te kijken of er exemplaren zijn die in aanmerking kunnen worden genomen om mee te exposeren. Uiteindelijk is het bij de meesten onder ons toch vooral daarom te doen. Elk jaar trachten vogels te kweken die nog beter de standaard benaderen.  

ü      ’t Is momenteel de vraag of dit vooropgestelde doel bereikt is. Wie weet?

TECHNISCHE avond, vrijdag 05 september, 20.00 uur. Voorheen onze voorkeuring. 

ü      In verband met deze activiteit verzochten we onze leden om een vragenlijstje op te stellen over alles wat het tentoonstelling gebeuren omvat. Waarover gaan we het bijvoorbeeld hebben?  

 • Hoe verwijder ik zelfklevende etiketten van mijn TT kooien zonder de verflaag te beschadigen?
 • Huisvest ik mijn vogels tijdens het tentoonstellingsseizoen op een warme plaats of juist koel?
 • Moet ik mijn T.T. vogels extra licht bij geven (meer uren t.o. v. de natuur)?
 • Welke verf gebruik ik best voor het lakken van mijn T.T. kooien?
 • Wat doen we met onze vogels de avond van de inkorving? Enz.

ü      Plaats van het gebeuren? Zaal 6 - Parochiecentrum “ Familia” Ad. Mortelmansstr. 18 te 2160 - Wommelgem(aan de zaal van onze T.T., parkeren kan normaal vlak bij de deur)

ü      Alle vogelliefhebbers, vrienden en kennissen zijn welkom! De toegang is gratis voor iedereen! Bezorg ons(bestuur) nog een aantal vragen A.U.B.. Zoadat we vooral weten waar onze liefhebbers graag wat over vernemen. Omdat de voorbereiding wat tijd vergt hebben we graag alles in ons bezit voor 25 augustus 2008.

ü      Werk hieraan mee, we kunnen er met ons allen tijdens het tentoonstelling seizoen beter mee voor de dag komen.

ü      Deze avond mogen (moeten) uiteraard ook vogels worden meegebracht. We bespreken die met het aanwezige gezelschap. Hierbij is het de bedoeling interactie op gang te brengen tussen de eigenaar en het publiek. Ons bestuur zal dan als panel fungeren en ervoor zorgen dat alles in een fatsoendelijke sfeer verloopt.   

Onze 28ste Internationale vogeltentoonstelling

ü      Ons jaarlijks topevenement komt eraan! Leden die door de verkoop van tombolakaarten onze vereniging financieel willen ondersteunen kunnen kaarten verkrijgen op het secretariaat. Op onze eerstkomende bijeenkomst (technische avond) zal onze secretaris kaarten ter beschikking stellen aan de gegadigden. Wie echter liever sneller met de verkoop van start gaat geeft gewoon een seintje dan worden ze thuisbezorgd.

ü      Alle helpers worden verzocht volgende data en uurregelingen in aanmerking te nemen:

DATUM

DAG

AANVANG

TAKEN

23/09/2008

Dinsdag

19.00 uur

Stelling afhalen en plaatsen

25/09/2008

Donderdag

16.30 uur

Inkorven

26/09/2008

Vrijdag

08.00 uur

Keuring

27/09/2008

Zaterdag

09.30 uur

20.00 uur

Opening

Prijsuitreiking

28/09/2008

Zondag

09.30 uur

18.30 uur

Opening

Uitkorving

Afbreken rekken

29/09/2008

Maandag

19.00 uur

Stelling terug weg brengen

ü      Bovendien is hulp altijd welkom tijdens de show. Hulp voor onder meer het voeren en drenken van de vogels. De zaal onderhouden, tappen, serveren enz…...  Wie zich geroepen voelt om mee te werken kan alvast iemand van ons bestuur daarvan op de hoogte stellen. Dan kan een degelijke taakverdeling worden voorbereid.

ü      Graag alle hens aan dek A.U.B.! Denk aan de spreuk “Vele handen maken licht werk

Clubnieuws.

Te koop.

Wegens stopzetting van zijn hobby heeft ons lid Patrick Versmissen één en ander in de aanbieding: Patrick

 1. 20 kweekbakken 60 x 40 x 30 cm (Keukenplaat)
 2. T.T. Kooien
 3. Glosters, Japan Hoso, Fife Fancy, Scoth Fancy, Duitse kuif, Barmsijs, Groenvink, Botvink, Kruisbek, en Roodmus.
 4. Meer info klik op de foto! 

 

Slecht nieuws.Alfons Smans

Sommigen onder ons zijn hiervan al min of meer op de hoogte. Ons aller gekend lid Alfons Smans wordt momenteel geplaagd door een hardnekkige ziekte. Graag willen we via deze weg Fons een hart onder de riem steken. Fons, in naam van al onze leden wensen we je spoedig herstel. We weten dat dit niet veel zoden aan de dijk brengt maar denk erom dit gebaar is gemeend!    

Wist u dat?

ü      Onze webblog reeds meer dan 25.000 keer bezocht werd?

Op moederdag, 22.39 uur wees de teller 25.117 bezoeken aan. Her en der vernemen we dat een aantal vogelliefhebbers het bestaan van ons infokanaal hebben ontdekt. Spijtig dat er nog zo weinig reacties binnenlopen op de gepubliceerde stuf. Het zal dus waarschijnlijk nog een poos duren vooraleer een echte interactie tussen onze leden en andere bezoekers op gang komt. In alle stilte durven wij (bestuur) daar wel eens van dromen.

ü      Ziekten/problemen bij papegaaiachtigen hebben verschillende achtergronden/oorzakan. De belangrijkste achtergronden van problemen kunnen worden verdeeld in twee verschillende categorieën.

 • Niet besmettelijke oorzaken
 • Besmettelijke ziekten

Wie graag meer verneemt kan surfen naar: http://www.parrotbunch.com/ziektebesmettelijk.htm

ü      Leden die niet beschikken over een internetaansluiting maar belangstelling hebben voor de materie geven een seintje aan het secretariaat. Je krijgt dan een geprinte versie aangeboden.

Door de omvang van de informatie is het echter kostenverspillend om zomaar iedereen een afgedrukt exemplaar te bezorgen. We rekenen hiervoor op jullie begrip.

 

Sportieve groeten,

Het bestuur.

11:42 Gepost door Mvg, het bestuur. in NIEUWSBRIEVEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: clubnieuws, tentoonstelling |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.