22-01-08

NIEUWSBRIEF V.V.W. - 1 - 2008

Wommelgem, 22 januari 2008.                        

Beste Vogelvrienden,

Intro.

Een nieuw jaar, een nieuwe start? Traditioneel maken velen onder ons aan het eind van het jaar, een lijstje met goede voornemens. We hopen voor u allen dat  hiertegen inmiddels nog niet gezondigd is. Hierbij steekt het bestuur jullie alvast een hart onder de riem. Voorkempense Vogelvrienden wenst haar leden en hun dierbaren vooral een gezond 2008. Waarin jullie plannen voor de volle 100% mogen bewaarheid worden.

Gezellig Samenzijn.

De eerste activiteit van dit jaar gaat door op:

Zaterdag 01 maart 2008.

In Taverne " Den Trol ", Dasstraat 70 - 2160 Wommelgem.Vanaf 19.00 uur verwachten Karine en Freddy ons op het aperitief. We gaan omstreeks 19.30 uur aan tafel.

Op het menu:

 - Aperitief

- Aspergeroomsoep

- Kipfilet met pepersaus of Zalm met roze pepersaus

- Coupe V.V.W.

- Koffie

Omdat alles duurder wordt en V.V.W. niet zomaar een gewone club is, kan iedereen deelnemen aan dezelfde prijs als vorig jaar, 30,00 € per persoon. Alles inbegrepen! (Dranken tijdens en na het eten zijn voor rekening van V.V.W.)

Graag inschrijven d.m.v. bijgevoegde strook in te vullen en uiterlijk op 20 februari 2008 te bezorgen op het secretariaat of bij een bestuurslid. Mailen kan ook!

Jaarlijks worden tijdens dit gezellig feestje de criteriumprijzen uitgereikt!  Iedereen is van harte welkom! Ook niet-leden vogelliefhebbers, vrienden en kennissen. Misschien is dit voor hen een aangename kennismaking met de mensen van onze club. Wie weet valt het zo goed mee en worden ze lid van

" Voorkempense Vogelvrienden Wommelgem"!

T.T. Criterium.

Alle leden die 3 tentoonstellingen onder de naam van onze club speelden + onze eigen T.T. mogen hieraan meedoen. Winnaar is diegene die het hoogste aantal punten kan voorleggen. (Coëfficiënt) Zowel voor de winnaar als de verliezer is een prachtige beloning voorzien.

Tentoonstellers die menen in aanmerking te komen, worden verzocht hun objectieve punten binnen te brengen. Vul op de bijgevoegde strook uw beste resultaten in en bezorg ze uiterlijk op 20 februari 2008 op het secretariaat of bij een bestuurslid. Ook dit kan per mail!

Clubnieuws.

We hebben er een nieuw lid bij.

Dhr. Bob Steynen uit Deurne, kweker van zebravinken heeft zich aangesloten bij onze vereniging. We hopen alvast Bob op een van de eerstkomende activiteiten te mogen verwelkomen.

Activiteitenkalender!

Het is ons gelukt om datums vast te leggen voor haast al de activiteiten van 2008. Details volgen later via onze nieuwsbrieven. Zie alvast de kalender die bij dit schrijven is gevoegd. Leden die de nieuwsbrief via E-mail ontvangen kunnen steeds een exemplaar verkrijgen op het secretariaat. Uw secretaris tracht een printversie te maken die kan worden gemaild.

V.V.W. neemt deel aan de 7de Ornithologische Quiz.

Ingericht door de club van St. Katelijne Waver. Leden die zich kandidaat willen stellen kunnen ons secretariaat daarvan op de hoogte brengen. Graag uiterlijk 01 maart 2008. (gezellig samenzijn)

Het examen voor kleurkanarie keurmeester

Werd met vrucht afgelegd door Werenfried Verswijvel. Hij mag zich nu gedurende twee jaar stagiair kleurkanarie keurmeester noemen. Hierna volgt weerom een proef. Doorzetten Werenfried! We kunnen opgeleide mensen gebruiken in onze club.

Op het Belgisch A.O.B. kampioenschap 2007.

Behaalden enkele van onze leden puike prestaties. De dagelijks toegewijde verzorging van hun met kennis gekweekte vogels verzilverden zij te Aat. Onze club meldt dan ook met fierheid niet minder dan 3 Belgische kampioenen te verenigen onder haar vleugels. Wij danken hen voor die eer en wensen deze drie heren hierbij een dikke proficiat!RESULTATEN:

  • Leo Smits (postuurkanaries) - 4x Goud+4x Zilver+2x Brons
  • François Vos (kleurkanaries) - 3X Goud+1x Brons
  • Werenfried Verswijvel (kleurkan.) - 1x Goud

Droevig nieuws.

We melden het spijtige overlijden van Adriaan Van Loey, door sommigen onder ons beter gekend dan de Frans. Frans heeft zich voor onze club jarenlang intensIief ingezet. Weliswaar te laat willen we hem daarvoor toch nog eens bedanken. We konden steevast op hem rekenen tijdens onze tentoonstellingen. Frans bedankt voor al je inzet!

De bestuursleden en leden van Voorkempense Vogelvrienden  Wommelgem betuigen hierbij hun medeleven aan de familie van de overledene. We wensen al zijn dierbaren sterkte in deze droevige periode.          

Wereldkampioenschap te Hasselt.

Via de supersonische snelweg zijn net de medaille winnaars bekend gemaakt. Onze V.V.W. delegatie oogst toch weerom een trofee. Franky Peeters behaalde een BRONZEN medaille met een FIORINO GLADKOP. Zijn naam staat nu vereeuwigt tussen alle grote kampioenen. GOED gedaan Franky! Knappe prestatie die een gemeend PROFICIAT dik verdient!

Wist u dat?

Steenuil is vogel van 2008 (DE TIJD - Laatste update: 19 januari 2008 01:36)

Vogelliefhebbers hebben de steenuil verkozen tot de vogel van 2008. Hij haalde een kwart van de stemmen in de verkiezing van Vogelbescherming Vlaanderen, zo meldt de organisatie woensdag.

De steenuil is de absolute winnaar van de verkiezing. Vogelbescherming Vlaanderen telde 574 voorkeurstemmen voor de uil of 27,9 procent van alle stemmen. Op de tweede plaats staat de meest algemeen voorkomende en talrijkste broedvogel van Vlaanderen, de merel. "Met 161 stemmen (7,8 procent) achter zijn naam vormde de tuinvogel nooit een bedreiging voor de steenuil", luidt het. Ook in Wallonië kaapte de steenuil de eerste plaats weg.

Vogelbescherming Vlaanderen organiseerde de verkiezing voor de tweede keer op rij in de herfst van 2007. Uit een lijstje van 20 bekende en minder bekende vogelsoorten kon het grote publiek zijn favoriete vogel kiezen. "Blijkbaar wint deze laagdrempelige activiteit aan populariteit want in vergelijking met 2006, toen 1.133 mensen hun stem uitbrachten, telden wij in 2007 niet minder dan 2.058 stembiljetten", zegt de Vogelbescherming nog.

Vorig jaar werd de roodborst verkozen tot "Vogel van het Jaar 2007"

(VHL)09:46 - 02/01/2008 Copyright © Belga.

Sportieve groeten,

Het bestuur.

 

23:59 Gepost door Mvg, het bestuur. in NIEUWSBRIEVEN | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezellig samenzijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.