31-05-07

BELANGRIJK - JAARLIJKSE UITSTAP is COMPLEET

Beste leden en sympathisanten, Jip, we hebben een overeenkomst voor het gebruik van de maaltijden op onze jaarlijkse uitstap van zaterdag 09 juni 2007. Ellen en Leon van Eetcafé ’t Gerucht te Liessel NL zonden ons een aanvaarbare offerte voor:-    Koffie met zelfgebakken appeltaart-        Lunch-        Diner (3 gangen)Totaalprijs voor deze maaltijden is 30,95 €. Dranken niet inbegrepen. Voor de details kan je het secretariaat contacteren. Zie ook aangepaste Nieuwsbrief - 2 - V.V.W. Nu ons arrangement terug COMPLEET is, hoeven we ons bewuste dag geen zorgen meer te maken! Gebruik onderstaande link om alvast een kijkje te nemen van de bevallige locatie.  

http://www.hetgeruchtliessel.nl/index.html

Iedereen kan deelnemen aan ons tripje, inschrijven is wel verplicht!

 

12:20 Gepost door Mvg, het bestuur. in Uitstappen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-05-07

NIEUWSBRIEF VVW - 2 - 2007

Wommelgem, 20 mei 2007.            

Beste Vogelvrienden,

  Jaarlijkse uitstap. We trekken !!! zaterdag 09 juni 2007 !!! onze landsgrenzen over en gaan op bezoek bij onze noorderburen. We kozen het klokkendorp Asten, gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant om een gearrangeerd geanimeerd en sportief dagje uit te beleven. 
PICT0001ok
Deze provinciehoofdplaats situeert zich vanuit Wommelgem op +/- 50 min. rijden met de auto aan een aanvaardbare snelheid(120 km/uur).

 

 

 Totaal programma:  Het vooraf uitgewerkt arrangement is terug COMPLEET! Geen moeite was teveel om een alternatief te vinden.  08.30 uur      Bijeenkomst – Wommelgem, Parking Handboogstraat – Smisstraat aan het rond punt (nabijheid lokaal) 09.00 uur      Vertrek (Stipt)

10.00 uur      Koffie met appeltaart

11.00 uur      Wandeling of fietstocht naar keuze (Zie bijlage)

12.00 uur      Standaard koffietafel (Lunch)

13.00 uur      Bezoek museum ( Beiaard- en Natuurmuseum Asten)15.00 uur      Wandeling of fietstocht naar keuze (Zie bijlage)

18.00 uur      Diner (3 gangen)

Aanvang terugreis (Hangt af tot hoe laat het diner en het napraten duurt)

 Wat kost het om deel te nemen? De maaltijden 30,95 euro. De inkom van het museum kost 5,50 € voor individuelen. Groepen (15 p. of meer) 4,70 €    Graag inschrijven bij een van onze bestuursleden voor 05 JUNI 2007 dan kunnen we het transport afstemmen op het aantal deelnemers.  Clubnieuws. 

·        Uitslag Criterium – 2006:

       Dit jaar schreven slechts 4 deelnemers in.

 

Rang

NaamTotaal/puntenGemiddeld per vogel
1Smits Ludo183791,85
2Vos François

1822

91,10

3

Van de Wiele Walter

1816

90,80

4

Verswijvel Guido

1797

89,85

 

FORMULE: Totaal = behaalde punten van 4 beste tentoonstellingen seizoen 2006 per 5 beste vogels. Deelnemen aan de V.V.W. tentoonstelling was verplicht. Het resultaat daarvan werd meegerekend in de uitslag.

 

·        Activiteiten kalender 2007:

 

Iedereen steeds WELKOM

Activiteiten 2007

V.V.W.

09/09/2007

Voorkeuring

29/09 + 30/09/2007

Tentoonstelling

18/11/2007

Koppelkeuring

 Wist u dat,

·        Onze club een kandidaat keurmeester in haar gelederen heeft? Werenfried Verswijvel zond zijn inschrijving aan de A.O.B. en is aanvaard om de opleiding voor kleurkanarie keurmeester te beginnen. Hierbij wensen we mee te delen dat hij volop kan rekenen op de steun van gans onze vereniging. We hopen van harte dat hij later mag gradueren aan het A.O.B. instituut voor kanarielogie. Alvast heel veel succes!  

   Sportieve groeten,      

Het bestuur.


 

Bijlage Weetjes over Asten:

In Asten bevindt zich de Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts. In 1993 is daar de voormalig grootste klok ter wereld gegoten. Deze klok was een geschenk van de Britse koningin Elizabeth II aan Nieuw-Zeeland. Toen is Asten tot klokkendorp uitgeroepen.

PICT0008ok

In 2006 is door de Koninklijke Eijsbouts opnieuw de grootste klok ter wereld gegoten, 36.00 kilogram zwaar met een klepel van 1.500 kilogram. Deze klok is bestemd voor een Japanse ondernemer die daar een van zijn vakantieparken mee wil sieren. Naast Koninklijke Eijsbouts bevindt zich ook het Nationaal Beiaardmuseum in het Peeldorp. Asten afficheert zich graag als Klokkendorp.
 http://www.asten.nl/prod/asten/asten.nsf www.carillon-museum.nl Fietsen of wandelen? 

De dagindeling van onze uitstap laat toe vanaf +/- 15.00 uur naar keuze een wandeling of een fietstochtje te maken. We voorzien beiden in en rond Deurnse Peel, Griendtsveense Peel, Helenaveen en Maria Peel. In 1980/1981 is de Mariapeel aangewezen als beschermt natuurmonument.

IMG_189ok

IMG_190ok

IMG_191ok

 

Bron foto’s: http://www.vogelwerkgroephokske.nl/Page23.htmlSamen met de Groote Peel is Mariapeel het belangrijkste overgebleven natuurgebied in de Peel. De Mariapeel en Deurnese Peel, in de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg, zijn de restanten van wat eens een uitgestrekt oerlandschap was van levend hoogveen. Later een turfwinningsgebied met wijken (gegraven kanalen), die werden gebruikt voor het vervoer van de turf. Tot in de jaren zeventig is in de Deurnese Peel turf gewonnen. De Mariapeel kent drie deelgebieden, waarvan het Mariaveen een open heidegebied is met enkele zandruggen. De twee andere gebieden bestaan uit bossen met vooral berken en hier en daar eik. In de Deurnese Peel zijn de sporen van de turfwinning nog duidelijk zichtbaar. In sommige oude turfputten zijn goed ontwikkelde hoogveenvegetaties te vinden. Aan de rand van het gebied liggen de veenkoloniën Helenaveen en Griendtsveen. Kenmerkende broedvogels van deze peelgebieden zijn nachtzwaluw en blauwborst, in de winter verblijven er grote aantallen rietganzen. De Mariapeel is ca. 2500 ha groot en is eigendom van Staatsbosbeheer. Het is een vogelrichtlijngebied en een habitatrichtlijngebied.-        Wandelaars kunnen hier in alle rust volop genieten van het moois wat de natuur te bieden heeft. In dit natuurgebied zijn 18 bewegwijzerde wandelingen uitgezet variërend tussen 1,6 km en 9,5 km lengte. Naargelang de voorkeur van de deelnemers kiezen we ter plekke een traject uit dit aanbod. -      Wie er met de fiets enkele uurtjes op uit wil, geen probleem. Immers Nederland fietsland, nietwaar!! Gans de omgeving is doorkruist met schitterend bewegwijzerde verharde rustige fietspaden. Net een groot spinnenweb met perfect aaneengesloten genummerde knooppunten. We maken in groep een op maat gesneden tochtje dat iedereen probleemloos aankan. Uiteraard dit alles indien de weergoden ons gunstig gezind zijn. Altijd wind op de kop is bijvoorbeeld voor de recreatieve fietser geen meevaller! -       Er is mogelijkheid tot huren van een fiets. Wie toch wil fietsen, maar niet over een vehikel beschikt of zijn koersmachine niet acceptabel kan vervoeren kan ter plaatse een prima uitgerust stalen ros huren aan 6,00 €. Wie 15,00 € wil spenderen kan een tandem huren om het ritje te maken.  -        Rest mij nog u te melden; denk aan aangepaste kledij bij regenweer, breng uiteraard je goed humeur mee en vergeet niet alle wettelijk verplichten documenten op zak te hebben. We gaan immers naar het buitenland, dus vergeet in geen geval je identiteitskaart en SIS kaart. Laat ons hopen dat deze bezorgdheid overbodig was!   Tot  zaterdag 09 juni 2007 !!! 

Sportieve groeten,      

Het bestuur.

   Programma: 
08.30 uur      Bijeenkomst – Wommelgem, Parking Handboogstraat Smisstraat aan het rond punt (nabijheid lokaal)
09.00 uur          Vertrek (Stipt)

10.00 uur          Koffie met appeltaart

11.00 uur          Wandeling of fietstocht naar keuze (Zie bijlage)

12.00 uur          Standaard koffietafel (Lunch)

13.00 uur          Bezoek museum ( Beiaard- en Natuurmuseum Asten)15.00 uur          Wandeling of fietstocht naar keuze (Zie bijlage)

18.00 uur          Diner (3 gangen)

                      Aanvang terugreis (Hangt af tot hoe laat het diner en het napraten duurt)

 

10:52 Gepost door Mvg, het bestuur. in NIEUWSBRIEVEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-07

BERICHT van het V.V.W. secretariaat, 10 mei 2007.

BERICHT  van het V.V.W. secretariaat, 10 mei 2007. Beste leden van V.V.W., Graag uw AANDACHT! Onze geplande jaarlijkse UITSTAP wordt wegens onvoorziene omstandigheden  1 dag vervroegd. Normaal zwichten we niet onder politieke druk. Onze vereniging is trouwens een onafhankelijke club voor iedereen. Wanneer echter wettelijk wordt ingegrepen en er verkiezingen worden georganiseerd op onze uitverkoren zondag 10 juni 2007, dienen wij ons ook aan de kiesplicht te houden. Daardoor is het organisatorisch niet haalbaar om iedereen die dag tijdig gemobiliseerd te krijgen. Een reden om bestuurlijk maatregelen te treffen. 

Daarom gaat ons uitstapje door op

zaterdag 09 juni 2007. Details eerdaags in onze nieuwsbrief! Het secretariaat wacht op een informerend mailtje uit Nederland (een tipje van de sluier). Alvast bedankt voor uw WAANDACHT !!! Mvg,Het bestuur.

23:43 Gepost door Mvg, het bestuur. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |