18-02-07

NIEUWSBRIEF VVW - 1 - 2007

Wommelgem, 14 februari 2007.                                Beste Vogelvrienden,  Vijgen na Pasen

Deze eerste brief van 2007 mag best wel wensen bevatten dachten we zo. Het is daarvoor eigenlijk al wat laat maar toch….Hier gaan we! We wensen alle leden een vruchtbare geslaagde kweek met een minimum aan problemen waardoor jullie maximaal kunnen genieten van onze hobby. Uiteraard moet hier een pak geluk, goede gezondheid, verdraagzaamheid enz. worden aan toegevoegd. Bovendien wensen we deze vijgen na Pasen ook aan al jullie naasten, familie vrienden en kennissen. Nu met de deur in huis….  

Gezellig-samen-zijn Er wordt gezegd wat goed is moet je zo houden. Daarom gaat ons jaarlijks etentje door op: zaterdag, 24 maart 2007 net als vorig jaar, om 19.00 uur in taverne  Den Trol, Dasstraat  70 te 2160 Wommelgem. Deelnemen kan zoals vorig jaar aan 30,00 EUR per persoon, alles inbegrepen (dranken tijdens en na het eten zijn voor rekening van de club)Storten kan op V.V.W. bankrekening nr. 833-3171848-12 vermeld uw naam en het aantal deelnemers.               Op het menu: Aperitief (met hapjes)Tomatenroomsoep met ballekensChâteau Briand met warme groenten of KabeljauwhaasjeVerse fruitsla en slagroomKoffie Inschrijven kan door bijgevoegde strook in te vullen en uiterlijk 14 maart 2007 te bezorgen bij één van onze bestuursleden. Dit kan ook per E-mail. 

Tijdens dit gezellig feestje worden tevens de criteriumprijzen uitgereikt!

 T.T. Criterium. Deelnemers doen mee mits het spelen van 3 T.T.’s onder de naam van onze club + onze eigen T.T.. Winnaar is diegene die het hoogste aantal punten kan voorleggen. (Coëfficiënt) Zowel voor de winnaar als voor de verliezers is een prachtige beloning voorzien. Tentoonstellers die denken in aanmerking te komen, worden verzocht hun objectieve punten binnen te brengen.  

Vul bijgevoegde strook in met uw beste resultaten en bezorg ze ten laatste 14 maart 2007 aan een bestuurslid. Dit kan ook per E-mail.

Duiven - Vogelgriep
 Klik op de afbeelding om te zoomen (Bron Gazet Van Antwerpen)
6de Ornithologische quiz – St. Katelijne Waver. Reeds meerdere jaren nemen we hieraan deel met een vast team van V.V.W. gevormd uit mensen van het bestuur. Dit jaar, nu we tijdig over de informatie beschikken, vragen we of er leden kandidaat zijn om een extra ploeg samen te stellen. Een team bestaat uit max. 5 personen, dat is het reglement van de organisatie. Meer info kan je lezen in de groene bladen van ons A.O.B. februari tijdschrift. Je hoeft echt geen professor in de ornithologie te zijn om een gezellige avond onder vogelliefhebbers te beleven. GEÎNTERESSEERD…. ? Neem contact met ons secretariaat. Uw secretaris coördineert (indien mogelijk, bij voldoende kandidaten) de deelname van V.V.W.Onderwerp vragen:Alles en nog wat over ornithologie, vogels in het algemeen – parkieten, kanaries, exotische vogels enz., vererving, onkruidzaden enz…..
Zaterdag 31 maart 2007 om 19.30 uur
We spreken af hoe we de verplaatsing(gen) regelen op ons Gezellig-samen-zijn of per telefoon, voor de niet aanwezige kandidaten.

Ochtendwandeling.

Wie houd van een fikse ochtendwandeling kan met V.V.W. mee naar het Zoerselbos op: Zaterdag 21 april 2007  “ Vroeg uit de veren “

Vertrek: om 6.00 uur aan het bezoekerscentrum (over het boshuisje)

       Prijs: 10,00 € voor volwassenen

                  5,00 €  voor kinderen In de prijs zijn gids en het ontbijt inbegrepen, begeleidende details in bijlage. 

Gelieve voor 10 april in te schrijven bij onze secretaris:

Dit kan per E-mail. Storten kan op V.V.W. bankrekening nr. 833-3171848-12 met vermelding van uw naam en het aantal volwassenen en/of kinderen. Clubnieuws.

·         Op de laatste bestuursvergadering besloten we het Bokrijk by Night arrangement op de lange baan te schuiven, verplaatst dus naar de toekomst. ·         Walter Van De Wiele heeft besloten een stapje terug te zetten. Walter verliet het bestuur in alle vriendschap. Voor alle duidelijkheid, hij blijft lid en verzekerde ons beschikbaar te blijven om indien nodig een handje toe te steken. Hierbij danken we Walter voor zijn jarenlange inzet die onze club van hem mocht genieten. We wensen hem een verdiend (niet te) rustig pensioen. ·         Om ons club archief te vervolledigen zijn we op zoek naar de allereerste catalogussen van onze TT. Wie kan ze ons bezorgen om te kopiëren. Indien de eigenaar deze exemplaren graag terug ter beschikking heeft dan wordt daarvoor gezorgd. 

We zoeken de jaartallen. 1981 - 1982 - 1983 - 1984 - 1985.

 Wist u dat,

·         We er een nieuw lid bij hebben? Dhr. Van Hofstraeten  François, uit Halle – Zoersel is ons club komen versterken. We hopen alvast François op een van de eerstkomende activiteiten te mogen verwelkomen. ·         Op de Antwerpse Provinciale A.O.B. kampioenschappen 2006 Leo Smits de pannen van het dak heeft gespeeld? Hoewel dit al een tijdje geleden is (18 – 19 nov.) vinden we het zeker noemenswaardig even te melden dat we een groots kampioen in onze gelederen hebben. Leo behaalde liefst 10 medailles respectievelijk 3x goud – 4x zilver – 3x brons en daar bovenop nog eens 15 E.P. Leo was daarmee Provinciaal kampioen postuurkanaries – 457p. Hiervoor felicitaties uitdelen is op zijn minst gepast. Proficiat met deze puike prestatie LEO !!
  • Sommigen wat TE KOOP hebben? Zie rechter rand van onze Blog.
  • Onze club aan haar toekomst heeft gewerkt?

Naamloos2

  •  De Bomma en Bompa zijn ondertussen ook terug de oude geworden na dit voorval. De hele familie stelt het dus wel.
  • Iedereen kan tegen voordeel tarief (6,00 € korting) het vogeltijdschrift van de Nederlandse Bond  voor Vogelliefhebbers, NBvV “Onze Vogels” maandelijks ontvangen. Je kan je bij Ludo Smits Tel: 03/384.00.18 abonneren. Het jaarabonnement kost dan 21,00 € in plaats van voor België € 27,00.

Sportieve groeten,

Het bestuur.

Bijlagen VROEG UIT DE VEREN  
Vrienden van het Boshuisje en Zoerselbos V.Z.W. Bezoekerscentrum Zoerselbos
Boshuisweg 2
2980 Zoersel
Tel Fax +32 (3) 384.05.12
email zoerselbos@tiscalinet.be
 

Zaterdag 21 april 2007

  Tekst van 2006: Lente in het bos, en dan nog “ vroeg uit de veren”; een verademing in ons jachtige bestaan. ’s Morgens vroeg, de nevel hangt nog over de velden, een frisse neus halen temidden van onze gevleugelde vriendjes. Dit is een ervaring die de meeste van ons niet meer kennen. Kennen we nog het geluid van de nachtegaal, de vink, de boomklever of de Vlaamse gaai? Herkennen we een merel, een goudhaantje of een spreeuw? Zien we de grazende reeën, vinden we een braakbal of een vossenstront? Dit alles kunnen we ontdekken in het Zoerselbos. Plaatselijke gidsen vergezellen ons op een ontdekkingstocht door het bos, waar we niet de gekende paden bewandelen; maar waar we langs kleine weggetjes op zoek gaan naar de bewoners en de planten van en in het bos.De wandeling duurt ongeveer 2,30 uur, waarna we een overheerlijk ontbijt kunnen genieten in het KLJ lokaal. 

Het dragen van laarzen is aangewezen, evenals een lange broek en jas met lange mouwen (niet te felle kleuren). Een verrekijker kan nuttig zijn, maar is niet noodzakelijk.

 Vertrek om 6.00 uur aan het bezoekerscentrum (over het boshuisje) 

Prijs:        10,00 €  voor volwassenen

                   5,00 €  voor kinderen

               In de prijs zijn gids en het ontbijt inbegrepen

 
 

Gelieve voor 10 april in te schrijven:

Secretariaat V.V.W.Nijverheidsstraat 322160 Wommelgem+32 (0)473-87 05 09verswijvel_guido@skynet.be 

OF BIJ EEN BESTUURSLID

 

"-----------------------------------------------------------------

 Inschrijvingstrook Gezellig-samen-zijn: zaterdag, 24 maart 2007                                      
NaamAantal personenVLEESVIS
    
    
    
 

"-----------------------------------------------------------------

 Inschrijvingstrook “ Vroeg uit de veren “:zaterdag, 21 april 2007  
Naam

Volwassenen

Kinderen
   
   
   
 

"----------------------------------------------------------------

criterium Beste tentoonstellingsresultaten 2007: 

Naam inschrijver:………………………………………………

 
PUNTEN: TOTAAL 5 beste vogels    - coëfficiëntPLAATS TENTOONSTELLING
   
  Voorkempense Vogelvrienden Wommelgem
  2)
  3)
  4)
   
  çTOTAAL aantal punten
 

18:45 Gepost door Mvg, het bestuur. in NIEUWSBRIEVEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.