06-05-06

NIEUWSBRIEF VVW - 3 - 2006

 Voorkempense Vogelvrienden Wommelgem

NIEUWSBRIEF - 3 - 05 mei 2005

Beste Vogelvrienden,

   Jaarlijkse uitstap 

Bij sommigen is het al lang geleden, voor anderen onder ons nog niet. Vast staat dat we met

 

een bezoek aan “ BOKRIJK “ te Genk,

 

terug in de tijd stappen. In het openluchtmuseum wordt het Vlaanderen van onze voorouders opnieuw tot leven gewekt. U kan er de sfeer van omstreeks 1900 opsnuiven. Boerderijen en woningen tonen hoe mensen vroeger woonden, ambachtslui demonstreren hoe er vroeger gewerkt werd.

 Vanaf dit jaar wordt het op zon- en feestdagen echt te gek. De pastoor geeft u dan een donderpreek, de schoolmeester spelt u de les.... Of u kan gewoon op een bank onder een boom luisteren naar de rondtrekkende fanfare of de kunstenmakers en circusacts bewonderen. En dat is lang niet alles! Wie gaat met ons mee?  We plannen deze daguitstap als volgt; 1.    Datum : zondag 11 juni 20062.    Vertrek : om 8.30 uur op de parking achter café Den Klauwaert te Wommelgem met eigen wagens.3.    Bezoek openluchtmuseum: vanaf +/- 9.30 uur tot 17.00 uur.4.    Proviand voor hongerig magen dien je zelf mee te nemen bijvoorbeeld onder de vorm van een Pick Nick. Een goed alternatief zijn de typische eetgelegenheden op het domein.

5.    Ergens op de terugweg, waar is nog niet bepaald, plannen we een avondetentje. We spreken dit nog nader af.

 De deelnemingsprijs is 15.00 Euro p/p. Hier in zijn begrepen: de toegangsprijs en parkeerkosten voor de wagens, eten en dranken zijn voor eigen rekening.Het budget van de clubkas laat wel de ruimte om tijdens het bezoek een drankje aan te bieden. Vandaar voor het met ons mee reizend gezelschap “ Tourneé Generale “ Om verplaatsing tijdig te kunnen organiseren, verzoeken wij dat deelnemers zich melden bij één van onze bestuursleden. Graag uiterlijk op 05 juni 2006. Uiteraard zijn we die dag sterk afhankelijk van het weer. Mochten de weergoden ons niet al te best gezind zijn voorzie dan aangepaste kledij en breng alvast toch nog een goed humeur mee. We maken er met zijn allen een dag van om lang te herinneren! Clubnieuws 

·       Het huidige internettijdperk verschaft onze club de mogelijkheid om GRATIS te bloggen. 

Voor wie niet zo snel met deze trends mee evolueert een woordje uitleg. Bloggen is niet meer of minder dan gebruikmaken van gratis webruimte die je door middel van een aantal beschikbare voorbeeld vormgevingen kan personaliseren. Uiteraard met beperkingen. De beschikbare ruimte kan je verder opvullen door het posten van tekstjes en afbeeldingen. Indien je dus nuttig Blogt maak je een boodschap aan de wereld kenbaar.

Een van de nadelen is dat maar weinige zoekmachines dit Blog gebeuren degelijk ondersteunen wat het kenbaar maken van je Blogadres belemmerd.

 Toch melden we trots met blijdschap de geboorte van onze V.V.W. Blog op 28 april 2006. Hieronder de hyperlink die ernaar verwijst. 

http://voorkempense-vogelvrienden-wommelgem.skynetblogs.be/

Vanaf nu kan u steeds de laatste nieuwtjes vernemen via dit medium. Graag krijgen we van onze leden wat medewerking door het aanleveren van allerhande nuttige informatie. Het secretariaat verwerkt de gegevens en load ze op de Blog. U kan bijvoorbeeld eens een tekstje inzenden waarop u uzelf voorstelt geïllustreerd met enkele foto’s. Vergeet vooral niet te vermelden wat voor vogels je kweekt!

 

Leden die nog niet over een computer met internetaansluiting beschikken moet zich geen zorgen maken. Onze nieuwsbrief zal hen tijdig alle nodige en nuttig informatie blijven leveren als vanouds.

Jubileum

Onze club heeft trouwe leden! Dhr. Ouderits François is reeds 60 jaar getrouwd met zijn Ilda. Samen vieren ze op 8 juni 2006 hun diamanten huwelijksverjaardag.

Alle mensen van V.V.W. wensen het echtpaar van harte een dikke  PROFICIAT “ en dat ze er nog vele jaren mogen bijdoen in goede gezondheid!  

Wist u dat? De ogen van de uil hebben een perfectie die in het dierenrijk ongeëvenaard is. Men schat dat het gezichtsvermogen van de uil 100 keer beter is dan dat van de mens.

Staafjes en kegeltjes; nacht- en kleurenblindheid De staafjes in het netvlies maken het mogelijk dat we in het donker kunnen zien. Nachtdieren (zoals de uil) hebben veel meer staafjes dan de mens, vandaar hun betere nachtzicht. De lichtgevoeligheid van de staafjes wordt bepaald door de stof rodopsine. Deze stof wordt aangemaakt uit vitamine A. 

Reden te meer om te waken dat recessief witte vogels geen tekort aan vitamine A ondervinden.

  Sportieve groeten,

Het bestuur.

00:22 Gepost door Mvg, het bestuur. in NIEUWSBRIEVEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.