01-05-06

 LID: WO 100 - Guido Verswijvel

Voorstelling leden van de V.V.W. Op termijn trachten we een korte profielschets van zoveel mogelijk leden te verzamelen. Natuurlijk is iedereen vrij in het meedelen van persoonlijke gegevens. Hierdoor krijgt onze blog bezoeker een beeld van welke vogelliefhebbers hun gading vinden binnen onze club.

   

¨       Stamnummer WO 100 :

 

Mijn Naam:              Verswijvel Guido.

Geboren op            01 mei 1956

Geboorteplaats      Ranst

Woonplaats:             Nijverheidsstraat 32

                               2160 – Wommelgem

                               Gsm: 0473-87 05 09

Hobby:

Kleurkanarie boer met ambitie die onderstaande kleuren kweekt

 Zwart Geel – Zwart Wit – Vetstof Geel ook Ivoor – Agaat Opaal Wit recessief                

Aangesloten bij: -       Voorkempense Vogelvrienden Wommelgem : Lid sedert   1999-       De Goudvink : lid sedert 1996 -       Kleurkanarieclub Land Van Aalst-       V.v.N.K. Geel
 
 

Voorstelling:

De belangstelling voor dieren in het algemeen is me aangeboren. Van konijnen, witte en zwarte muizen, egels, zoetwatervissen, roodwang schildpadden, sier en reisduiven, cavia’s en wandelende takken nam ik in het verleden de verzorging op mij tot het keerpunt kwam.

Recreatief vogeltjes houden: 1989 – 1994

Deze vogelhobby evolueerde via het stadium van gezelschapsvolière bevolkt door Europese naar de gespecialiseerde kleurkanarie kweek die ik nu fervent beoefenen.

 

Het begon serieus te worden : 1995

Nestcontrole ook op 01-05-2006 

Verwijzing naar Link: Skyblog de verswijvelw : Verswijvel Werenfried - profiel Werenfried Verswijvel (scroll omlaag)

Mooie eitjes ! alles ok

Huidige intensiteit beleving hobby: 2006

Momenteel in de kweek 60 kweekkoppels, 19 koppels naar lipochroom Geel ook ivoor. Tevens 17 koppels voor Agaat Opaal Wit recessief maar ook enkele daarvan voor Agaat Opaal Geel, 1 koppel Agaat Wit recessief, 3 koppels Bruin Geel intensief en 20 koppels voor Zwart Wit en Zwart Geel. 

 

De betrachting om enkele degelijke tentoonstellingvogels bij elkaar te kweken, die op elke wedstrijd kunnen meedingen naar een eventuele medaille of kampioenprijs, zou hiermee bewaarheid moeten worden. Naargelang de gekweekte kwaliteit zal de kweekbezetting evolueren in de één of andere richting.

 

Doelstelling naar de toekomst:

Jaarlijks is het de bedoeling deze 60 koppels terug te dringen tot een 40 tal. Voorlopig is dat er nog niet van gekomen. Ik ambieer de slogan “ Met minder maar beter “. Uitgevoerd in de praktijk moet dit eerst de vogels en daarna het baasje ten goede komen.

Vandaag 5de eitje gelegd

omdat onze altijd verder ontwikkelende kleurkanarie hobby steeds meer en meer een doorgedreven opvolging behoeft wil ik mezelf verder blijven vormen door o.a. het bijwonen van spreekbeurten, lezen van publicaties, onderlinge gegevens uitwisseling met kwekers en vooral de praktijkervaring. Het ligt voor de hand dat uit de praktijk vergaarde kennis met graagte overgebracht wordt op jongeren en beginnende kleur kwekers. Spontane ontstane contacten dienen dus verder te worden onderhouden en nieuwe bronnen aangeboord. De inspanningen daarvoor moeten ononderbroken worden verder gezet zodat onze hobby op de wat langere termijn niet teloor gaat. Hiervoor wil ik me inzetten!  

 Met vriendelijke groet, Guido     

09:23 Gepost door Mvg, het bestuur. in Leden - kwekers | Permalink | Commentaren (6) | Tags: stamnummer, wo 100 |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Mooi werk, doe zo verder!

Groeten Werenfried

Gepost door: Werenfried Verswijvel | 01-05-06

Bedankt! We maken er het beste van.

Gepost door: Guido Verswijvel | 01-05-06

hello guido ,
onlangs heb ik ardap aangeschaft , ik heb u daar over spreken op de laatste vergadering land van aalst , nu mijn vraag is het volgende : mogen de vogels blijven zitten ( kanaries) ik bedoel in voilere of kweekkooi ??ik heb altijd ectospray gebruikt maar dat valt een beetje te duur uit en de hoeveelheid is maar 250ml , met drie spuitbussen kwam ik niet toe , dus daarom ardap
groetjes julien

Gepost door: vanherbruggen julien | 12-01-08

Hoi Julien,

Ja, je mag dat op de vogels spuiten. Wel even opletten voor de ogen hé! Zoals bij elke spray respecteer je best een minimumafstand van +/- 30 cm. Immers vergeet niet dat spuiten onder druk koude veroorzaakt. Doe maar eens een test op je hand, van op een 5 tal cm afstand. Je zult schrikken hoe koud dat wel is.

Mvg.,
Guido

Gepost door: Guido | 15-01-08

Goed bezig jongens! Een tof klikje kleurkanariekwekers. Succes met alles.
Johan

Gepost door: Johan van der Maelen | 11-07-08

Bedankt! Een complimentje is altijd welkom. Onze club staat wel steeds paraat voor IEDER vogelliefhebber ongeacht de soorten waarvoor hij of zij een voorkeur heeft.
Guido

Gepost door: Guido Verswijvel | 15-07-08

De commentaren zijn gesloten.