28-04-06

 NIEUWSBREIF VVW - 2 - 2006

Voorkempense Vogelvrienden Wommelgem

 

 

Nieuwsbrief 2 -  van 10 februari 2006:

 

Toneelvoorstelling

  Voor de toneelvoorstelling van 17 maart 2006 werden 24 inschrijvingen genoteerd.  De toegangskaarten zullen persoonlijk worden bezorgd, zodat niet iedereen afzonderlijk de tickets moet gaan afhalen.    Er wordt voor gezorgd dat wie allemaal min of meer bij elkaar zitten, b.v. 2 personen op de 1ste rij, 12 personen daar achter op de 2de rij, daar  achter op de 3de rij, enz.  De voorstelling heeft plaats in Theater Zeemanshuis, Falconrui 21 te 2000 Antwerpen, best te bereiken via Paardenmarkt of via Oude Leeuwenrui aan de Waaslandtunnel.  Informatie over de wegroute en de parkeermogelijkheden worden meegedeeld bij het overhandigen van de inkomkaarten. Opgepast er wordt naar het schijnt zeer stipt begonnen ( 20.00 uur).  Telaatkomers worden opgehouden tot een onderbreking in het stuk.
En lachen maar (uit een welingelichte bron) !!

Gezellig-samen-zijn  Er wordt gezegd dat verandering doet eten.  Daarom niet alleen, maar eens veranderen, af en toe, moet kunnen. Zodoende gaat ons jaarlijks etentje door op zaterdag, 15 april 2006 te 19.30 in taverne  Den Trol, Dasstraat  70 te 2160 Wommelgem.  Deelnemen kan aan 30,00 EUR per persoon, alles inbegrepen (dranken tijdens en na het eten zijn voor rekening van de club).Voor deze prijs wordt ons aangeboden :                     -aperitief (met hapjes)                    -asperge-roomsoep                    -hoofdgerecht naar keuze : -vlees (Chateau Briand)                                                  of          -vis (zalm)                     -dessert  Den Trol                    -koffie Inschrijven kan tot uiterlijk 1 april 2006, bij één van onze bestuursleden. Niettegenstaande de perikelen rond de vogelgriep zullen de criteriumprijzen toch worden  toegekend.  Door het beperkte TT-seizoen wordt het reglement een klein beetje aangepast.    De rangschikking zal uitzonderlijk worden opgesteld volgens het aantal TT’s waarvoor punten kunnen worden binnengebracht en natuurlijk mits deelname aan onze eigen TT.Winnaar is diegene die het hoogste aantal punten kan voorleggen.Vul bijgevoegde strook in met uw beste resultaten en bezorg deze strook  vóór 10 april 2006 aan een bestuurslid.  Zowel voor de winnaar als voor de verliezers is een prachtige beloning voorzien.

VEERTIG ZATTE PESTVOGELS VLIEGEN ZICH TE PLETTER  WENEN – Na de dood van veertig pestvogels in Wenen ligt er een ontnuchterend veterinair autopsierapport voor. De vogels waren één voor één stomdronken toen ze zich te pletter vlogen tegen een ruit van het treinstation. Ging het om een collectieve zelfmoordactie? Of waren de pestvogels besmet met vogelgriep ? Om die laatste veronderstelling uit te sluiten, werden de veertig kadavertjes van de in Wenen te pletter gevlogen pestvogels naar een veterinair laboratorium gebracht. “Ze waren alle veertig beschonken”, luidt nu de verbazende conclusie. Meer zelfs: de vogeltjes hadden de opgezette lever van een chronische alcoholist. Ze stierven aan een nekbreuk nadat ze in een benevelde toestand tegen een ruit te pletter waren gevlogen.Om het imago van de pestvogel te redden, wijzen dierenbeschermers erop dat deze uit Scandinavië afkomstige dieren niét aan de fles zitten. Ze komen door voedselgebrek of extreme koude  vanuit het hoge noorden afgezakt naar onze “warmere” gebieden. Waarschijnlijk hebben ze zich uitgehongerd op bessenstruiken gestort. Die bessen zijn in hun maag beginnen gisten, wat tot de alcoholintoxicatie heeft geleid. De pestvogel is een zeldzame overwinteraar in Wenen. In maart vorig jaar bezochten de opvallend kleurrijke zangvogels ook onze contreien. ’s Zomers overleven ze op een insectendieet, maar als ze in de winter of in het voorjaar uit voedseltekort naar warmere streken afzakken, eten ze overwegend lijsterbessen.  Gazet van Antwerpen, zaterdag 04 en zondag 05 februari 2006

Bestuurswijziging  Vanaf  februari 2006 neemt Guido Verswijvel de taak van secretaris op zich.  Aangezien er vlugger dan verwacht een oplossing werd gevonden voor de vervanging van François Vos,  werd afgesproken dat de overgave van het werk geleidelijk gaat gebeuren.   

Het bestuur

23:58 Gepost door Mvg, het bestuur. in NIEUWSBRIEVEN | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.